Ik wil mijn huis verkopen

U heeft besloten uw woning te gaan verkopen! 

Een goede makelaar is een gediplomeerde huizenverkoper met verstand van zaken. Iemand die volledig op de hoogte is van de laatste trends op de woningmarkt. Die niet alleen in het bezit is van de juiste marketingtools, maar ook van bouwkundige en juridische kennis. Kortom, iemand die met u meedenkt en ervoor zorgt dat alle zaken rondom de (ver)koop van uw woning tot in de puntjes geregeld worden. De makelaars van Peter Deen Makelaardij voldoen uitstekend aan dit profiel. Wij bieden maatwerk en rusten pas wanneer wij u de sleutel van het huis van uw dromen kunnen overhandigen. Betrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel: wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.
 

Peter Deen Makelaardij heeft al ruim 30 jaar ervaring op het gebied van makelaardij. Wij zijn altijd rechtstreeks te bereiken en beschikken over een uitgebreid netwerk, zodat wij de koper van uw woning al kennen voordat uw woning te koop staat. Meer service, meer persoonlijke aandacht en meer kennis staan bij ons centraal. Met oog voor detail en optimale presentatie van uw woning ontzorgen wij u tijdens één van de meest belangrijke stappen in uw leven. 

Wat mag u van ons verwachten:
- Persoonlijke en betrokken begeleiding
- Korte lijntjes en directe communicatie
- Professioneel en deskundig advies
- Optimale presentatie voor een snelle verkoop
- Actief en enthousiast
- Lokale vakkennis & groot eigen netwerk met een eigen zoekersbestand 
- Uitgebreide dienstverlening 

Wij zullen er alles aan doen om de verkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen. 
Onze makelaars komen graag bij u langs om het persoonlijk toe te lichten!

 Hoe werken wij:

 

Stap 1: Vraagprijs bepalen
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komen wij bij u thuis om de woning te inspecteren. Wij letten dan op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook de financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht willen wij van u weten.
Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleren wij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.
Op basis van al deze informatie krijgt u een uitstekend advies over een realistische vraagprijs.
 

Stap 2: Het publiciteitsplan opstellen
Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt Peter Deen Makelaardij een publiciteitsplan op, waarbij kan worden geadverteerd in diverse media. Ook de inzet van de zogenaamde Nieuwe Media (sociale netwerken) is voor Peter Deen Makelaardij geen geheim meer.
Uw woning wordt ook aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor worden automatisch alle NVM-makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod. Uw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl en peterdeen.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland.
 

Stap 3: De woning verkoopgereed maken
Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet. Peter Deen Makelaardij biedt ook verkoopstyling als service. U kunt dan interieuradvies krijgen om uw woning beter te presenteren. Bekijk hier onze brochure voor meer tips: Informatie brochure  


Stap 4: De bezichtiging
Peter Deen Makelaardij coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt uw makelaar een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren.
De bezichtiging biedt uw makelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen.
Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar ons kantoor. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.
 

Stap 5: De onderhandelingen
Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op uw makelaar. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt Peter Deen Makelaardij dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt hij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen.
Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.
Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.
 

Stap 6: De ondertekening van de koopakte
Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven.
Schroom ook niet om de makelaar om nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. Peter Deen Makelaardij informeert u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.
 

Stap 7: Naar de notaris
De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of identiteitsbewijs naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening.
Controleer altijd of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaat u met uw makelaar naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster.
Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten.
Daarnaast regelt hij de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening aan Peter Deen Makelaardij. Het saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.
 

Maak via het onderstaande contact formulier een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of bel naar ons kantoor via 0523 - 616235. 

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring